Trainingen

Bij Erasmus Studenten Schaatsvereniging Alcedo kun je elke week terecht om je schaatstechniek te verbeteren.
In de winter trainen wij natuurlijk op het ijs.
Voor in de zomer hebben wij diverse trainingen, zoals droogtraining, wielrennen en skeeleren.

Het winterseizoen is begonnen!

Winterseizoen

Den Haag
Oktober, November en maart

Maandag In deze periode hebben we een droogtraining op maandag. Deze training is gewoon in Rotterdam, op dezelfde locatie als in de zomer, op de campus en start om 19.30 uur. Als het regent trainen we in de parkeergarage van de Erasmus Universiteit, dit wordt altijd in de groepsapp gecommuniceerd.

Woensdag 
Vanaf 20.00 uur gaan we het ijs op tot 22:00 in de Uithof in Den Haag. Voorafgaand aan de training wordt besproken hoe er samen gereisd kan worden, wie er bij wie in de auto kan en wat makkelijk is voor iedereen qua locatie. Op dit uur is er geen trainer aanwezig, een ervaren Alcediaan zorgt voor een gestroomlijnde training en je kan altijd bij anderen Alcedianen waar je terecht met je vragen.

Het is belangrijk dat je van te voren een kaartje hebt gekocht, dit scheelt wacht bij de balie van de Uithof. Mocht je van plan zijn vaker te gaan, overweeg dan of een abonnement of strippenkaart voor jou voordeliger is. Prijzen kan je vinden op de website.

Rotterdam
December t/m Februari

Maandag
Om 18:30 uur begint de training. Er zijn kleedkamers om je om te kleden en je schaatsen aan te trekken. We sluiten de training af met een drankje.

Woensdag
Vanaf 20:45uur gaan we ijs op te gaan tot 22:00 uur. Vlak voor de training zijn ze bezig met de baanverzorging. Dit loopt wel eens uit, waardoor we later het ijs op mogen.

Let op: Met de Erasmus Sportpas kun je 1x gratis schaatsen

Op beide dagen wordt er training geven aan de beginners en gevorderden.  Zondag is van 09.00 tot 10.00 uur noren uur, op dit uur wordt er geen training  gegeven maar je kan daar altijd heen gaan als je wil. 

Wat doen we tijdens de training?

Beginnende schaatsers kunnen tijdens deze uren de beginselen van het schaatsen leren in groepslessen. In een kleine groep komt alles voorbij, van lang glijden op een been tot pootje over in de bocht. Naast beginners is er ook altijd een geoefende groep schaatsers aanwezig. Ook als geoefende schaatsers kun je werken aan je techniek en conditie.

Handig om mee te nemen!

Om mee te kunnen doen aan de lessen is het handig als je op noren rijdt. Verder zijn handschoenen verplicht en is een muts aan te raden. Qua kleding zit je al goed met een trainingsbroek en een warme trui. Natuurlijk kun je ook eens kijken naar de verenigingskleding van Alcedo. Voor informatie met betrekking tot de kosten van een lidmaatschap bij Alcedo sturen we je graag door naar deze pagina.

Locatie

Het adres van de ijsbaan is “Toepad 95, 3063 NJ Rotterdam”. Het is gelegen op de hockeyvelden van R.H.V. Leonidas (zie de foto hieronder). Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent bij de ijsbaan aangezien er soms een rij kan staan bij de ingang. Dit vooral wanneer je schaatsen wilt huren.

Je kan schaatsen huren bij de schaatsbaan.

Handschoenen zijn verplicht op de baan.

Zomerseizoen

Droogtrainingen

ESSV Alcedo heeft op maandagavond een droogtraining. Deze landtraining begint om 19.30 uur op de campus van de Erasmus Universiteit bij de klokkentoren naast het Tinbergen gebouw. 

Tijdens de landtrainingen wordt er gewerkt aan de conditie, schaatstechniek en core-stability. Deze training is voor sporters van ieder niveau toegankelijk en is laagdrempelige manier om fit te blijven tijdens de zomer! 

N
a de training vaak nog een drankje gedaan met de leden die dat willen,  meestal bij onze stamkroeg: Leo’s Op 10 minuten fietsafstand van de campus.

Wielrennen

De wielrentraining op woensdag start om 18:30 uur en heeft een gemiddelde snelheid van 27 km per uur. De training duurt ongeveer 2,5 uur en heeft een lengte van 60 km. 

We verzamelen bij metrostation: Kralingse Zoom

Je hebt hier wel je eigen fiets voor nodig. Uiteraard geldt hier: Samen uit, samen thuis! 

Ook is het mogelijk  om tussensprints te doen, dit is op vrijwillige basis.


Skeeleren

Op donderdag vinden er inline-skate trainingen plaats. Deze trainingen vinden plaats om 20:15 uur op de inline-skate baan bij RWC AHOY naast zestienhoven. 

We fietsen samen naar de training.  We verzamelen om 19:50 uur op de kruising van de Schieweg/Gordelweg en fietsen dan samen naar de skeelerpiste. Je kan ook zelfstandig naar de baan komen.


Je hebt wel eigen skeelers nodig, let hierbij op dat je remblokje verwijderd is. Hier kunnen we je ook mee helpen.

Een helm is hierbij verplicht!

Als lid van Alcedo mag je zelf kiezen aan welke trainingen je meedoet, niks is verplicht!

Sfeerimpressie