Het is weer augustus, het nieuwe studiejaar komt eraan, en dat betekent dat er ook weer een nieuwe Eurekaweek plaatsvindt! Samen met iedereen gaan we er een topweek van maken. Zo heeft de eerste succesvolle dag al plaatsgevonden vandaag, op de sportmarkt in het Excelsior stadion. Morgen kan je ons vinden op de infomarkt en donderdag op het festival.

Het kan natuurlijk zijn dat je op een van deze dagen kennis met ons maakt, maar toch nog met wat vragen zit. Daarom zetten we hieronder even alles op een rij wat jij moet weten als je interesse hebt om lid te worden bij Alcedo.

Kennismakingstraining voor nieuwe/potentiële leden:

Het kan zijn dat je nog niet zeker weet of schaatsen, of wielrennen, wel echt jouw ding is. Geen nood. Je kan kosteloos naar onze kennismakingstrainingen komen en ervaren hoe het is om lid te zijn bij Alcedo.

Op donderdag 1 september kan je meedoen met onze droogtraining die plaatsvindt bij de Esch. Maandag 5 september is de kennismakingstraining voor wielrennen. Zodra het schaatsseizoen weer van start gaat, zullen we hier ook een kennismakingstraining voor houden. Van de precieze datum hiervoor houden we je nog op de hoogte!

Trainingen:

In oktober start het schaatsseizoen weer. Dan zijn we te vinden op de schaatsbaan in Dordrecht of Den Haag, waar we ook altijd gezamenlijk heenreizen. In december gaat onze tunnel in Rotterdam weer open, en kunnen we drie maanden genieten van een ijsbaan vlak om de hoek. In maart en april is deze helaas weer gesloten, maar gaan we verder op de ijsbanen in wederom Dordrecht en Den Haag. Onze trainingen vinden plaats elke maandag om 19:00 en donderdag om 20:45.

Wil je liever met ons mee wielrennen? Dat is ook geen probleem! Wij trainen in de zomermaanden op maandag om 19:00, waar we vertrekken vanaf de Prinses Irenebrug.

Prijzen:

De contributie voor het hele jaar lid zijn van Alcedo bedraagt 25 euro. Omdat Alcedo een studenten schaatsvereniging is, en wij dus aangesloten zijn bij Erasmus Sport, moet er ook een sportpas aangeschaft worden. Deze pas noemen wij de Alcedopas, en bedraagt ook 25 euro. Met deze ‘pas’ kan je echter geen gebruik maken van de andere sportfaciliteiten op de campus. Wil je dit wel, dan kost dat voor een jaar 109 euro en voor een jaar inclusief fitness 159 euro. Als je een van deze laatste twee passen in je bezit hebt, hoef je geen Alcedopas aan te schaffen en kost een jaar schaatsen bij ons je alleen 25 euro contributie!

Naast de contributie en Erasmus sportpas, is het goed om te onthouden dat de ijsbanen waar wij schaatsen een toegangsprijs hebben. Samen met de ijsbaan Rotterdam hebben wij een mooie toegangsprijs voor onze leden. Je kan als lid van Alcedo namelijk 20 keer (dat zijn alle trainingen op de ijsbaan Rotterdam in de winter) de ijsbaan op, voor de prijs van 44 euro. Dat is 2,20 eur per toegang ipv 5,50 eur!

Activiteiten:

Naast het harde trainen in zowel de zomer als winter, doen we ook genoeg andere leuke dingen! Zo hebben wij om de drie weken een borrel in café De Stoep, houden we in de zomer een BBQ en reizen we af naar het zomerijs van dat jaar. In de winter hebben we ook genoeg leuke avonden waar we met elkaar eten, zoals de stamppot avonden, en hebben we de beroemde elfkroegentocht.

Heb je nog meer vragen? Misschien staat het antwoord wel ergens op onze site vermeld. Zo niet, dan kan je ons altijd mailen via info@essvalcedo.nl. Ben je overtuigd en wil je je inschrijven? dan kan dat hier!